Recept na osvěžující domácí tiramisu

Tiramisu je italský dezert, který se stal oblíbeným pochoutkou mnoha lidí po celém světě. Jeho kombinace jemného mascarpone s kávovými piškoty a kakao vytváří neodolatelnou chuťovou symfonii. Pokud si chcete vychutnat toto lahodné tiramisu i doma, nemusíte být profesionálním cukrářem.

Stačí dodržet náš jednoduchý recept a za pár minut budete mít hotové dokonalé tiramisu připravené podle vašich představ. Připravte se na sladkou dobrodružnou cestu do světa italských dezertů!

Jednoduchý recept na dokonalé tiramisu

Jeho příprava však nemusí být složitá a dnes vám přinášíme jednoduchý recept na dokonalé tiramisu. Začněte tím, že si připravíte ingredience: 250 g mascarpone, 3 vejce, 100 g cukru, lžičku vanilkového extraktu a 200 ml silné kávy. Nejprve oddělte žloutky od bílků a ve velké míse smíchejte mascarpone s cukrem a vanilkovým extraktem. Potom do směsi postupně vmíchejte žloutky.

Dalším krokem je šlehat bílky z vejců do tuhých sněhových vrcholků a opatrně je zařaďte do směsi s mascarpone. Nyní si vezměte formu nebo sklenice pro servis tiramisu a namočte piškoty do silné kávy – stačí jen na chviličku ponořit každou stranu piškotu. Položte první vrstvu piškotů na dno formy nebo sklenic a potom nanesete polovinu smetanové hmoty z mascarpone.

Opakujte tento postup ještě jednou – další vrstva piškotů a zbytek smetanové hmoty. Na vrchol můžete posypat kakao nebo nastrouhanou čokoládou pro zdobení.

Nechte tiramisu odpočinout v lednici minimálně 4 hodiny, ideálně přes noc, aby se chutě propojily a dezert dostal dokonalou konzistenci. A pak už jen stačí servírovat a pochutnat si na lahodné italské dobrotě!

Vytvořte si domácí tiramisu za pár minut

Potřebujete pouze několik jednoduchých surovin, jako jsou vajíčka, cukr, mascarpone sýr a ladyfingers piškoty. Nejprve oddělte žloutky od bílků a vyšlehejte žloutky s cukrem do pěny. Poté přidejte mascarpone sýr a důkladně promíchejte. Ve druhé míse vyšlehejte bílky do tuha a opatrně je vmíchejte do směsi se sýrem. Nyní stačí jen namočit piškoty ve studené kávě nebo rumu a vrstvit je střídavě se smetanovou hmotou do formy na dort. Na závěr posypeme kakao práškem a necháme tiramisu odpočinout v lednici minimálně 2 hodiny.

Domácí tiramisu je skvělou volbou pro ty, kdo milují sladkosti, ale nemají moc času na pečení složitých dortů či koláčů. Tento recept je rychlý a nenáročný na ingredience i postup přípravy. Využívá tradičních italských surovin jako mascarpone sýr a ladyfingers piškoty, které dodávají dezertu autentickou chuť. Pokud nemáte rádi kávu nebo rum, můžete je nahradit jiným nápojem podle svého gusta. Tiramisu je ideální na oslavu nebo jako zpestření běžného dne. Stačí si připravit dostatek ingrediencí a za pár minut budete mít hotový vynikající italský dezert, který potěší každého sladokouska.